PRODUKTY

Potravinářský průmysl

V potravinářském průmyslu je kladen důraz na použití vhodných materiálů používaných při zpracování potravin, zejména ty části, které přicházejí do přímého styku s potravinami, musí splňovat přísné legislativní a průmyslové požadavky.

Specifikace a technické údaje

Druhy válců:
  • transportní
  • přítlačné
  • vodící
  • závisí na účelu a použití

Povrch:

  • hladký, nebo v různých drsnostech
  • drážkovaný
  • rilovaný
  • profilovaný dle požadavků zákazníků

Tvrdost:

  • 25 - 90° ShA

Použité pryžové směsi:

  • EPDM
  • NBR
  • XNBR
  • SBR
  • VMQ (Silikon)
  • Polyurethane

Standardy potravinářských elastomerů:

  • Sloučeniny používané na trhu s potravinami podle EFSA (Evropský úřad pro bezpečnost potravin) Evropská unie (Evropa) pro trh EU a certifikát FDA (Úřad pro kontrolu potravin a léčiv) pro trh USA