PRODUKTY
Potravinářský průmysl
V potravinářském průmyslu je kladen důraz na použití vhodných materiálů používaných při zpracování potravin, zejména ty části, které přicházejí do přímého styku s potravinami, musí splňovat přísné legislativní a průmyslové požadavky.
Specifikace a technické údaje
Druhy válců:
- transportní
- přítlačné
- vodící
- závisí na účelu a použití
Povrch:
- hladký, nebo v různých drsnostech
- drážkovaný
- rilovaný
- profilovaný dle požadavků zákazníků
Tvrdost:
- 25 - 90° ShA
Použité pryžové směsi:
- EPDM
- NBR
- XNBR
- SBR
- VMQ (Silikon)
- Polyurethane
Standardy potravinářských elastomerů:
- Sloučeniny používané na trhu s potravinami podle EFSA (Evropský úřad pro bezpečnost potravin) Evropská unie (Evropa) pro trh EU a certifikát FDA (Úřad pro kontrolu potravin a léčiv) pro trh USA